Бившият ръководител на ГДБОП Любомир Янев се е срещал с Мартин Божанов - Нотариуса през 2013 година. Това съобщава служебният вътрешен министър Калин Стоянов в писмен отговор на въпрос от Ивайло Мирчев, депутат от ПП-ДБ. Въпросът и отговорът са публикувани на сайта на Народното събрание.

Мирчев пита Стоянов защо не е извършена проверка на бившия ръководител на ГДБОП понеже имало данни, че Янев и Нотариуса са имали близки приятелски отношение. Нещо повече, точно когато Любомир Янев е бил ръководител на дирекция "Борба с организираната престъпност" е проведен конкурс, с който е назначена жената на Мартин Божанов в МВР. 

Стоянов казва, че срещата между Янев и Нотариуса е имала "служебен характер" и до момента "не е налице основание за започване на конкретна вътрешна проверка".

Вътрешният министър пояснява, че той вече е назначил вътрешна комплексна проверка. Една от целите е да се установи дали конкретни служители от МВР са имали връзка с Мартин Божанов.

Припомняме, че Антикорупционният фонд публикува снимки на полицаи, които са се снимали пред клуб SS на Мартин Нотариуса. По униформите на полицаите се разбира, че единят полицай е от СДВР, а другият - от СОБТ. 

АКФ пита министър Стоянов кой е униформеният на снимката

АКФ пита министър Стоянов кой е униформеният на снимката

Снимка пред клуб SS, станал известен покрай Мартин Божанов - Нотариуса