Двама полицаи от СДВР са били отстранени от длъжност. Има съмнения, че са охранявали назад във времето "SS" клуб на убития Мартин Божанов - Нотариуса. Това съобщава NOVA, като цитира свои източници.

Припомняме, че проверката, която беше разпоредена от вътрешния министър, продължава.

МВР излезе по-рано днес с позиция относно твърденията, че полицейски служители са охранявали ресторанта "Осемте джуджета". От ведомството посочват, че през 2021 г. със заповед на тогавашния вътрешен министър Бойко Рашков е извършена обстойна проверка по сигнал на Антикорупционния фонд.

Полицаи не са охранявали "Осемте джуджета", само патрул е стоял там

Полицаи не са охранявали "Осемте джуджета", само патрул е стоял там

Калин Стоянов назначи проверка във връзка със снимките на лица, охранявали SS клуб

В доклада на дирекция "Инспекторат" е отбелязано, че в периода 01.01.2018-31.03.2021 г. е осъществяван престой на служебни полицейски автомобили в близост до ресторанта. Комисията обаче не е намерила доказателства за пряката ангажираност на служителите на МВР в охраната на заведението.

В същото време са констатирани занижен контрол, както и различни дисциплинарни нарушения, свързани с реда на извършване на обход на патрулите. От МВР поясняват, че доклада е бил предаден на Бойко Рашков, а той от своя страна е изпратил отговор на АКФ.

Министър Калин Стоянов е назначил проверка във връзка с разпространените в медийното пространство снимки на лица, за които се твърди, че са на полицейски служители, които са осъществявали към онзи момент нерегламентирана дейност по охрана на лица и обекти, допълват от МВР.

12 полицаи охранявали ли са "Осемте джуджета" - още един въпрос към МВР

12 полицаи охранявали ли са "Осемте джуджета" - още един въпрос към МВР

Това е поредният въпрос, който АКФ задава към вътрешния министър

News.bg припомня, че последните снимки, появили се в публичното пространство не са свързани с "Осемте джуджета", а с SS клуб.