Вярно ли е, че охраната на "Осемте джуджета" в неговия златен период е била съставена и от 12 полицейски служители. Антикорупционният фонд разполага с информация от собствен източник, че именно това е установила вътрешна проверка на МВР по времето на управлението на министър Бойко Рашков.

Информацията, и съответно въпросът към МВР огласи адвокат Андрей Янкулов от АКФ в студиото на Нова телевизия. Това е поредният въпрос, който АКФ задава към вътрешния министър Калин Стоянов. В последната седмица от организацията публикуваха няколко снимки на охранители, но на клуб SS, който беше под управлението на покойния вече Мартин Божанов - Нотариуса. Въпросът обаче за охраната на ресторанта, който е ползвал Пепи Еврото от АКФ задават не за първи път.

Специално за "Осемте джуджета" Янкулов заяви, че и от думите на подалата вече оставка шефка на Софийската районна прокуратура Невена Зартова за открити чували със заготовки на прокурорски актове ясно личи че става въпрос за една паралелна правосъдна структура. Ясно е и че там е функционира паралелно деловодство, паралелни заплати са плащани, паралелна охрана, заяви Янкулов.

АКФ пита министър Стоянов кой е униформеният на снимката

АКФ пита министър Стоянов кой е униформеният на снимката

Снимка пред клуб SS, станал известен покрай Мартин Божанов - Нотариуса

Въпросните чували би трябвало вече да са в разпореждане на ad hoc прокурора Талева, но дали това се е случило наистина не може да бъде проверено, тъй като доказателствата, включително и веществените, са престояли значително време в Софийска градска прокуратура. Повече от логично е веществени доказателства, касаещи главния прокурор, да не се намират под негово фактическо разпореждане, както това е станало, обясни Андрей Янкулов, а като пример за това, че не може да се има доверие на работата с веществени доказателства той припомни случая с тефтерчето на Филип Златанов и прехвърлянето на златото на Илия Златанов на паркинга на спецпрокуратурата.

Отделно на това Янкулов открои бавенето с месеци на назначаването на ad hoc прокурора Талева, като именно по това време тези веществени доказателства са били актуални.

Именно това е абсурдът на ситуацията, който показва, че е малко вероятно да има истинско разследване. Не се знае нито дали материалите са отишли при нея в оригинал, нито в цялост, посочи Янкулов.

Вероятно в случая с клуб SS става въпрос за същото.

АКФ очаква избирателно разобличаване на прокуратурата по казуса с Нотариуса

АКФ очаква избирателно разобличаване на прокуратурата по казуса с Нотариуса

Случаят с Мартин Божанов и Пепи Еврото били с протекция от високите етажи на властта

Андрей Янкулов не е оптимист за разследването за магистратски зависимости и паралелна съдебна система. Единствено външен субект на прокуратурата би могъл да достигне до истината, но пък от друга страна това не го позволява Конституцията, тъй като дори и с приетите от Народното събрание промени не се разбива монополът над разследването.

АКФ иска парламентарна комисия да проверява дейността на Нотариуса

АКФ иска парламентарна комисия да проверява дейността на Нотариуса

Има основателни съмненията за чадър над дейността му от страна на институции