Вътрешният министър Калин Стоянов връчи ключовете на още 90 автомобила с висока проходимост, предназначени за Пътна полиция.

На церемонията той подчерта, че независимо от множеството критици на МВР, ръководството на ведомството продължава да следва заложените си приоритети, един от които е да осигури на служителите си техническите средства за изпълнение на техните преки задължения. Доказателство за това според него е и днешното събитие.

"Това е още една малка крачка в битката, която водим с пътния травматизъм. Убеден съм, че с подобни малки, но сигурни крачки, ние ще излезем победителите в тази битка", обяви Стоянов.

Снимка 678932

Източник: МВР

Той припомни, че става въпрос за обществена поръчка, по която ще бъдат доставени общо 467 автомобила. Тя е обособена в три позиции - 35 високоскоростни, които Пътна полиция вече е получила, 200 леки, част от които са вече доставени, и 227 автомобила, първите от които днес вече са факт.

МВР министърът посочи, че това се случва независимо от тежките процедури и продължителния период от стартирането на поръчките до тяхната реализация.

Новите спортни коли на МВР купени само с пари от глоби

Новите спортни коли на МВР купени само с пари от глоби

Гранична полиция получи още 110 високопроходими автомобила

Той бе категоричен, че няма да допусне прокрадването на недоброжелателно противопоставяне, защото усилията са насочени към обезпечаване с техника на всички служители от структурите на ведомството.

Стоянов отбеляза, че през следващите месеци ще бъдат получени и следващите подобни автомобили и те ще попълнят автопарка и на други звена в МВР. Министърът пожела на служителите си да шофират безаварийно и отговорно.

Снимка 678930

Източник: МВР