Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов призова футболните фенове, които ще посетят срещата между отборите на Ботев Пловдив и Панатинайкос да се въздържат от действия, нарушаващи обществения ред и от прояви на насилие. Това съобщиха от МВР.

Той отбеляза, че шествието на феновете трябва да зарежда с положителни емоции, да сплотява и да приобщава хората към футболната игра. По думите му ксенофобията, агресията и вандализмът отблъскват хората от този спорт.

Стоянов увери, че служителите на МВР са създали необходимата организация за обезпечаване сигурността и обществения ред преди, по време на и след футболната среща. Министърът подчерта, че полицията няма да се колебае и ще реагира на всяка форма на насилие и вандализъм.

Калин Стоянов отправи апел към феновете да бъдат 12-ия играч, а не да се превръщат в причина за финансови санкции и груби нарушения на обществения ред.

По-рано този месец по време на срещата между Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив се стигна до сблъсъци между запалянковците, при които пострадаха двама полицаи.

Ранени полицаи при сблъсъци преди мач в Пловдив

Ранени полицаи при сблъсъци преди мач в Пловдив

Агитките на "Ботев" и "Локомотив" стигнаха до бой