Тази сутрин на територията на областите Добрич и Перник се извършва специализирана акция срещу нарушаването на изборните права на гражданите. Схемата е опрощаване на дългове срещу подкрепа за определен кандидат на изборите. Цените на един глас са между 50 и 100 лева. Това заяви пред журналисти в Приморско вътрешният министър Калин Стоянов.

Той посочи, че към днешна дата са постъпили 99 сигнала за нарушения, свързани с изборите. Образувани са 46 досъдебни производства, добави той.

По думите му образуваните досъдебни производства са четири пъти повече в сравнение с предходните парламентарни избори. Постъпилите сигнали пък са се увеличили 2,4 пъти. Аз лично си обяснявам това с факта, че може би гражданите ни имат повече доверие. И на второ място - МВР този път се ориентира по-рано и реално имаме много оперативни сигнали, които в момента отработваме, подчерта той.

Стоянов отбеляза, че борбата с пътния травматизъм остава приоритет. Този който е нарушил правилата трябва да си понесе последствията. Само с плащането на глобите може да се пречупи чувството за безнаказаност, каза още той.

Сигналите за купуване на гласове нарастват

Сигналите за купуване на гласове нарастват

Има образувани и 16 досъдебни производства