Във връзка с разпоредената бърза проверка по така наречените висящи дела заместник-главният прокурор Камен Ситнилски обяви, че някои прокурори не са си свършили работата и потвърди, че убитият Драгомир Илиев - Дражко има серия от висящи дела.

„Проверката, която беше възложена сутринта, беше извършена по един много бърз начин и установихме наистина, че убитият Илиев е имал доста висящи производства", заяви Ситнилски, цитиран от БНР.

„На следващо място констатираме, че има внесени още 3 -4 обвинителни акта срещу това лице, както и срещу други лица за различни форми на съучастие.
Те са в различни съдебни фази, но има и доста спрени дела, а също така има и някои, които са прекратени.
Общият им брой, който поне дотук установихме, е някъде около 17 - 18 дела," уточни още заместник-главният прокурор Камен Ситнилски.

Междувременно преди началото на заседанието на Висшия съдебен съвет и главният прокурор Борис Велчев заяви пред Дарик, че поне по два от случаите на забавени или потулени преписки по случая с Дражко от виновните магистрати ще бъде търсена наказателна отговорност.

Велчев уточни, че до 15 дни ще бъде готов докладът за проверката за действията на прокуратурата.

Велчев обяви още и че до няколко дни прокуратурата ще излезе с окончателно становище по случая с така наречената Царска болница.