"Всичко, което имах да кажа, го казах вътре на въпросите. Уважението към процедурата изисква сега да не се правят каквито и да било изявления".

Такъв бе краткият коментар на главния прокурор Сотир Цацаров след изслушването му в Народното събрание за председател на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

Съвет от юристи и нов правилник иска Цацаров за КПКОНПИ
Обновена

Съвет от юристи и нов правилник иска Цацаров за КПКОНПИ

Активна работа с медиите предвижда настоящият главен прокурор

Той не отговори на въпрос дали е в конфликт на интереси. "Тъй като е процедура по изслушване качеството ми на кандидат не предполага изявления сега", лаконичен бе главният прокурор.

След края на изслушването на двамата кандидати за нов шеф на КПКОНПИ - Сотир Цацаров и Симеон Найденов, председателят на ресорната парламентарна комисия Борис Ячев заяви, че в рамките на следващата седмица очаква да бъде избран новият ръководител на Антикорупционната комисия.

Припомняме, по време на изслушването на Цацаров стана ясно, че сред предложенията му е създаването на Консултативен съвет към КПКОНПИ, провеждането на по-активна медийна политика с всички медии и създаването на нов механизъм за проверка на почтеността на служителите.

Антикорупционно обучение само в горните класове според двамата кандидати

Антикорупционно обучение само в горните класове според двамата кандидати

Да не бъдем по католици от Папата, съветва Цацаров