Кандидатът за председател на ВАС Георги Чолаков изпрати отворено писмо до медиите, в което опровергава, появилите се в медийното пространство, публикации.

Според него това е груб опит за опетняване на името му. Чолаков категорично отрича, внушението, че се занимава с "лихварство и тъмни" сделки извън закона. Той изтъква, че всичко това е част от преднамерена кампания да се компрометира процедурата за избор на председател на Върховния административен съд, която ще се проведе понеделник.

Двама кандидати за шеф на Върховния административен съд

Двама кандидати за шеф на Върховния административен съд

Методи Лалов оспорва избора на членове на ВСС от съдийската квота

Георги Чолаков подчерта, че за пръв път някой се опитва да опетни името му.

Изяснявайки фактите, Чолаков обясни, че по изнесените в медиите сделки, сключени през 2011 година, той не е нарушил законите на държавата.

"Бих искал да подчертая, че при сключването на тези или други сделки не съм договарял или взимал лихви", обяснява Чолаков.

Чолаков обясни, че през 2011 г. той е дал в заем на свой приятел 50 000 лв. като договореното връщане на сумата от него било 30 декември 2011 г.

"През месец декември 2011 г., поради неплащане на дължимата сума, той ми прехвърли вземания за същия размер на даденото от мен", каза още той и допълни, че прехвърлените вземания били по 10 предварителни договора за придобиване на общо около 100 дка ниви в района на Община Балчик.

БСП ще се вслушат в антикорпуционните препоръки на шефа на ВАС

БСП ще се вслушат в антикорпуционните препоръки на шефа на ВАС

Посъветвал шефът на антикорупционната агенция да бъде назначаван от президента

Тъй като договорите са предварителни те биха станали окончателни през 2021 г. Това била и причината да не са описани в имотната декларация на Чолаков.

Той сподели надеждите си, че няма да се допусне манипулиране на фактите и обстоятелствата.