Милион и половина български граждани заслужават да получат възмездие за своите страдания и потъпкани права. Това мнение изказа лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който заедно със зам.-председателя на ПГ на ДПС Хамид Хамид проведе среща с главния инспектор в Инспектората към ВСС Теодора Точкова.

На срещата присъстваха още Любка Кабзималска, член на ИВСС, както и Четин Казак, член на ЦОБ на ДПС.

Карадайъ също видя Възродителен процес в Стара Загора
Обновена

Карадайъ също видя Възродителен процес в Стара Загора

ДПС заплаши с реципрочни действия

Срещата се състоя по инициатива на ДПС, а поводът - "продължаващото вече 27 години и всеоще неприключило дело срещу виновниците на т.нар "възродителен процес", пишат от пресцентъра на ДПС.

В хода на срещата Карадайъ "с емоционален тон" поставил въпроса пред членовете на ИВСС, а именно "защо българската съдебна система повече от 27 години по същество отказва да накаже виновниците за този ужасен и унизителен процес".

От инспектората от своя страна изказали съжаление за така създалата се ситуация, която можела да се обобщи като нагледен пример за отказ от правосъдие, допълват от пресслужбата на политическата сила.

Точкова уверила лидера на ДПС, че ако институцията, която оглавява, бъде сезирана по надлежния ред, тя ще предприеме всички необходими действия, съобразно законовите си правомощия.

Мюфтийството обвини общинарите в Стара Загора в нов възродителен процес

Мюфтийството обвини общинарите в Стара Загора в нов възродителен процес

Мюфтийството скочи срещу променените турски имена на местности в Стара Загора