Трябва да престанем с тази наивност, че от Европа ни третират като равни. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на Нова по повод приемането на третия пакет "Мобилност".

Московски: Част от пакета "Мобилност" може да бъде преработена

Московски: Част от пакета "Мобилност" може да бъде преработена

Представили сме предложения пред Меркел и Макрон

Той упрекна ЕС в двойни стандарти спрямо България. По думите му от Съюза още с влизането ни в блока са пожелали да изключим първите 4 реактора на българския АЕЦ "Козлодуй", за да може Франция да оправдае икономически инвестициите си в румънски реактор.

Каракачанов изтъкна, че двойният стандарт на Брюксел към България си личи и от други големи проекти. "Как може "Северен поток 2", а Южен поток не може", пита вицепремиерът.

Трайков: "Турски поток" е политическа хрумка на Русия - да покаже, че може без Украйна

Трайков: "Турски поток" е политическа хрумка на Русия - да покаже, че може без Украйна

"Южен поток" е можел да бъде изгоден за България

Красимир Каракачанов изказа позицията си, че пакет "Мобилност" би фалирал българските превозвачи. 

Става дума за 14 млн. лв. годишно, акцентира вицепремиерът. Транспортът е третото перо в България, стана ясно от думите му.

По повод конфликта на мнения в парламента относно исканият на лидера на "Воля" Веселин Марешки да не се инвестира във въоръжаване на армията Каракачанов заяви, че няма развита икономически държава, която да не инвестира в армията си. 

Марешки иска мораториум върху парите за въоръжаване

Марешки иска мораториум върху парите за въоръжаване

Отделянето на 3.3 млрд. лв. е предателство на националния интерес

Припомняме, Веселин Марешки поиска мораториум върху парите за въоръжаване. По-рано той лансира и идеята за провеждане на референдум за излизане на България от НАТО.

Аз няма да сложа българската авиация на земята, защото някой негодува, отсече Каракачанов. От думите му стана ясно, че всички държави имат модернизирани армии и ние трябва да обновим нашата техника. 

Марешки скочи, че пенсиите излетели със самолетите на Каракачанов

Марешки скочи, че пенсиите излетели със самолетите на Каракачанов

Каракачанов бърка в джоба на всички българи

Заплаха за националната сигурност на страната не е Русия, а ислямският радикализъм и тероризъм, заяви министърът на отбраната.

Задачата на всяка една армия е да пази националната сигурност, категоричен бе той.

Военният министър обясни, че българските самолетни са транспортни. Трябват бойни. Самолетите са от времето на 10 ноември, обясни Каракачанов и добави, че те имат още 10 години живот. 

Каракачанов натърти, че купуването на военни самолети не е като да си купиш хапчета от аптеката.