Транспортният министър Ивайло Московски обяви, че има вероятност пакетът "Мобилност" да бъде преработен в една част, а в друга - да бъдат запазени исканията на превозвачите. Това заяви той в края на протеста на превозвачите, цитиран от МТИТС.

След снощната среща между министър-председателя Бойко Борисов, френския президент Емануел Макрон и германския канцлер Ангела Меркел, съм оптимист, че Пакетът "Мобилност" ще бъде коригиран и ще бъдат обективно отразени исканията на българските автомобилни превозвачи".

По думите му, българските институции са представили предложенията на германския канцлер Ангела Меркел и на френския президент Еманюел Макрон.

Министър Московски допълни, че основната цел на Пакета "Мобилност" е да бъдат гарантирани социалните права на шофьорите и правилата при изпълняване на професията.
Лидерите на Германия и Франция са се разпоредили на своите експерти да започнат работа заедно с българския екип в Комитета на постоянните представители - КОРЕПЕР, за да бъде намерен възможно най-балансираният и компромисен вариант, в който да бъдат в максимална степен отчетени справедливите искания на българските превозвачи.

Московски увери превозвачите, че ако има протест в Брюксел, би ги подкрепил и там.

Превозвачите блокират София пред лидерите на ЕС

Превозвачите блокират София пред лидерите на ЕС

Пакетът "Мобилност" е против индустрията

Припомняме, евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки обяви, че организира протест на превозвачите и в Брюксел. "Подкрепям протеста на превозвачите и организираме такъв и в Брюксел. Там ще бъдат и поляци, унгарци и румънци - всички засегнати. Трябва да направим повече от скандал", заяви той.

Московски показа хронологията на защитата на превозвачите ни

Московски показа хронологията на защитата на превозвачите ни

Още през декември 2015 г. се обявяваме против рестриктивните практики

По-рано през деня в София и в цяла България тирове излязоха на основни пътни артерии, за да покажат колко мащабен ще бъде ударът срещу българските превозвачи от закона "Макрон".

Борисов предал превозвачите, скочи БСП

Борисов предал превозвачите, скочи БСП

Георги Свиленски извади документи за позицията на правителство ни, че подкрепяме мобилния пакет