Евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки организира протест на превозвачите в Брюксел.

"Подкрепям протеста на превозвачите и организираме такъв и в Брюксел. Там ще бъдат и поляци, унгарци и румънци - всички засегнати. Трябва да направим повече от скандал", заяви пред Нова Джамбазки.

Европейските лидери в София
Обновена

Европейските лидери в София

Меркел, Макрон и Мей пристигнаха пеша по "Моста на влюбените"

Днес в страната се състои национален протест на превозвачите. Недоволството вече причини сериозни проблеми в трафика на София, имайки предвид, че днес в столицата са въведени ред ограничения за провеждането на срещата на върха на лидерите на ЕС във формат ЕС - Западните Балкани.

Повече от 80 камиона и 60 автобуса се събраха на булевард "Цариградско шосе", за да изразят недоволството си към Пакета "Макрон".

Превозвачите носят трансперанти с надписи "Има ли място за нашия бизнес в ЕС", "Европа на две скорости = на заден ход на България", "Транспортен пакет 1 и 2=Exit" и други.

Превозвачи протестират в цялата страна. Над 30 камиона пристигнаха на ГКПП "Кулата" с Гърция. Превозвачите носят плакати с надпис: "Спрем ли да возим, Европа загива за седмица". Превозвачи от Варна се качиха с камионите си на АМ "Хемус". Протестират и превозвачи в района на 'Дунав мост" при Русе.

Превозвачите блокират София пред лидерите на ЕС

Превозвачите блокират София пред лидерите на ЕС

Пакетът "Мобилност" е против индустрията

"Най-важният въпрос е нахалството и наглостта на част от лобистите в определени държави, най-вече Франция, които се опитват по един антиевропейски начин да създават евроскептицизъм. Те разглобяват ЕС. Опитват се да откраднат един цял български сектор. Опитват се с непазарни методи да въведат административна пречка, така че българските превозвачи да фалират и да могат да вземат техните работници там като гастарбайтери. Това е безпрецедентно", отсече още Джамбазки.

От своя страна евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев заяви, че срещата на върха в София дава възможност лидерите от ЕС да видят, че има реален протест на превозвачите.

"Ще видят и последователната политика на държавата. Българското правителство заяви нашата позиция още миналата година, а именно, че не сме съгласни с ограниченията в сектора", допълни Ковачев.

Лозунг "Косово е Сърбия" се развя пред НДК

Лозунг "Косово е Сърбия" се развя пред НДК

Трансперантът е саморъчно изрисуван

Относно главната тема на срещата в София, а именно европреспективата на държавите от Западните Балкани, Джамбазки посочи, че срещата безспорно е много важна. "Безспорно срещата с представителите на Западните Балкани е много важна за нас, защото разгражда една повече от вековна антибългарска политика на антибългарския македонизъм. Затова за нас е важно между Охрид и Черно море да няма граница", допълни евродепутатът.