Столичната полиция е в пълна мобилизация за залавянето на избягалите от Централния затвор в София мъже.

На всички изходи на столицата са разположени служители на "Пътна полиция", които ще проверяват пътуващите софиянци за съмнителни лица.

"На всички изходи на столицата имаме наши полицейски патрулни автомобили, които първо ще регулират движението, тъй като трафикът ще е доста сериозен след 14 часа в днешния ден и същевременно ще проверяват и за съмнителни лица, напускащи столицата. Колегите са наясно, имат информация за избягалите, имат снимков материал и при един кратък преглед на автомобила и могат да забележат дали има съмнителни лица, или не", заяви началникът на "Пътна полиция" комисар Тенчо Тенев на в Столична община, посветен на опазването на сигурността и обществения ред в столицата.

Засилените мерки за залавянето на бегълците няма да забавят допълнително и без това натоварения трафик в последния работен ден преди празниците, уверяват от "Пътна полиция".

Фандъкова иска повече полиция и в кварталите на столицата

Фандъкова иска повече полиция и в кварталите на столицата

И още камери

Темата коментира и директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов. По думите му няма опасност бегълците да са напуснали страната, но и това да е така, двамата са обявени за международно издирване. Срещу тях е издадена европейска заповед за арест (ЕЗА). Двамата се издирват и от Интерпол. "Всички наши съседи тука на континента са членове и те изпълняват тези заповеди, така че уведомени са всички партньорски служби. Така че даже и да предположим, че съществува такава вероятност - да са напуснали, те не са в безопасност", заяви още Иванов.

Полицаите в София извършват проверки и разпити денонощно за установяването на местоположението на бегълците, съобщи БНТ.

МВР получи 100 сигнала за избягалите затворници

МВР получи 100 сигнала за избягалите затворници

Валентин Радев предупреждава, че са много опитни

Междувременно стана ясно, че в МВР са подадени над 100 сигнала за избягалите затворници. Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че за едва 30 от сигналите е вероятно да са достоверни. Въпреки това всички сигнали се проверяват.

 

Стана ясно и че по-рано днес синът на избягалия Владимир Пелов е освободен от ареста. Той беше задържан по подозрения, че е помогнал на баща си да избяга и беше разпитван в продължение на 15 часа в ареста.

Бягството от затвора - комично

Бягството от затвора - комично

Чистачката реагира най-адекватно