Един от най-важните ни приоритети през 2018 година е да изградим видеонаблюдение в рисковите места и мобилни точки. Ще увеличим и броя на полицаите. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова на брифинг в Столична община, посветен на опазването на сигурността и обществения ред в столицата.

Кметът на София отправи апел към полицията да бъде отговорна по време на празниците и да засили присъствието си в по-малките столични квартали.

"Предизвикателствата пред сигурността на София са огромни, настоявам за повече полицейско присъствие във всички райони, включително кварталите", заяви Фандъкова.

Тя посочи още, че ще бъдат изградени нови 22 системи за видеонаблюдение в училищата.

"През изминалата година, е изградена единната система за сигурност, но и са поставени други 292 камери във всички изнесени центрове", припомни тя и допълни, че по този начин са намалели престъпленията в страната със 70%.

Йорданка Фандъкова отхвърли като несъстоятелни твърденията на опозицията, че опазването на сигурността и обществения ред не са приоритет на Столична община. Тя заяви, че политическите нападки не отговарят на сериозността на темата.
Тя заяви, че действията на БСП са некоректни - те разпространявали позиция, без да са запознати с тази на СО.

Цачева: Най-лесно е да подам оставка

Цачева: Най-лесно е да подам оставка

Пистолетът не е стигнал до Пелов през багажа

Старши комисар Ивайло Иванов, директор на СДВР, коментира горещата тема с избягалите от Централния софийски затвор, като заяви, че престъпниците са обявени за международно издирване. "Провеждат се оперативно-издирвателни дейности, полицията денонощно е навън и всички възможни адреси и сигнали се проверяват", категоричен бе той.

На въпрос напуснали ли са вече страната избягалите престъпници, шефът на СДВР отговори, че няма теоретична възможност да са напуснали България и не могат да се чувстват в безопасност.

 И Граф Монте Кристо избяга от затвора, успокояват ГЕРБ
Обновена

И Граф Монте Кристо избяга от затвора, успокояват ГЕРБ

Радев: МВР знаеше от година, че Валентин Пелов готви бягство

Старши комисар Иванов допълни, че синът на един от избягалите престъпници е разпитан в СДВР, но не е задържан.

Тенчо Тенев, шефът на "Пътна полиция - София", заяви от своя страна, че контролните мерки по време на празниците са засилени и това няма да забави преминаващите хора през граничните пунктове в страната.

Ограничения за движение по пътищата в цялата страната покрай Великден

Ограничения за движение по пътищата в цялата страната покрай Великден

Вижте съветите на "Пътна полиция" за безопасно пътуване в празничните дни