Кирил Петков е свидетелстват в прокуратурата по разследването за на неправомерни действия на частната лаборатория "Евролаб" на граничния пункт "Капитан Андреево" /ГКПП/. Това се е случило вчера.

На практика от прессъобщението на пресцентъра на "Продължаваме промяната", става ясно, че прокуратурата се е задействала по сигналите, подадени от Кирил Петков в качеството му на министър-председател за нередности, установени по времето на кабинета Петков - 2022 г., несвойствени дейности и липса на контрол във връзка с дейността на лабораторията за контрол на вносни плодове и зеленчуци. Тогава представители на "Продължаваме Промяната" сезираха компетентните институции и започнаха редица проверки от БАБХ, НАП, Икономическа полиция и ДАНС. Дейността на "Евролаб" бе спряно, но след обжалване и съдебно решение бе възстановена.

ПП със сигнал в ДАНС, че БАБХ работи за "Евролаб"

ПП със сигнал в ДАНС, че БАБХ работи за "Евролаб"

Това застрашава националната сигурност

От ПП съобщават и че следващата седмица ще представят законодателни промени в Закона за управление на агрохранителната верига, с които се забранява незабавно дейността на частни лаборатории на външните граници на страната. Целта е само държавата да извършва тестовете на храните. Също така ПП-ДБ ще направят предложение при гледането на законопроекта на второ четене, в срок до 1 година да се създаде организация товаро-разтоварващата дейност също да се извършва от държавата.

Държавата поела ли е контрола над държавната граница, пита АКФ

Държавата поела ли е контрола над държавната граница, пита АКФ

На какво основание всъщност се прави това?