Има събрани множество доказателства за корупция и всички действия, извършени на терен са съгласувани с областния директор и окръжния прокурор на Пловдив. Не става въпрос за операция от днес за днес, а по случая се работи от септември месец.

Това заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев по време на изслушването си в Комисията по вътрешен ред и обществена сигурност. Той отговор на въпрос на бившия премиер и съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков за днешния арест на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев за престъпления за корупция. Мараджиев е и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив.

Рашковщина в ареста на кмета на Стамболийски съзряха от ГЕРБ

Рашковщина в ареста на кмета на Стамболийски съзряха от ГЕРБ

Искат оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев

Демерджиев обясни, че не е задържан само кметът на Стамболийски, а са задържани повече души. Акцията се провежда не от днес, а по случая се работи от месеци.

Той увери, че МВР ще участва активно в разследването на корупционни престъпления.

На въпрос за организацията на работата на патрулите по противодействие на престъпността, вътрешният министър обясни така: "Аз толерирам използването на личното оръжие или всякакви средства за противодействие на престъпността, по протокол".

По сигнал на "Възраждане" бил арестуван кметът на Стамболийски

По сигнал на "Възраждане" бил арестуван кметът на Стамболийски

Фирма без опит и със завишени цени получавала повечето обществени поръчки в общината