Кокаин за близо 2 млн. лева бе задържан на ГКПП "Лесово", съобщaват от Апелативна прокуратура - Бургас. 

Пратката е открита в тайник на лек автомобил, който пътувал от България към Турция. Задържан е мъжът, пренасял дрогата.

На 16 декември на граничен пункт "Лесово" митничари спират лекия автомобил с белгийска регистрация. След анализ на риска колата е подложена на щателна проверка и е открит тайник в задната част.

Шофьорът е на 23 години от Ямбол и е криминално проявен. Задържан е за 72 часа, днес от прокуратурата ще искат за него постоянна мярка задържане под стража.

Попитан е гражданина дали има нещо за деклариране, той отговорил отрицателно, те са подходили към оглед на автомобила. Отваряйки багажника, са се усъмнили, че има преустройство на багажното отделение. Повдигайки тапицерията на багажника, откриват допълнителна ламарина, с която е прикрита фабричната кухина за резервната гума. Премахвайки тази ламарина, са установени 22 броя пакети с прахообразно вещество.", обяснява Светослав Владимиров, Главна дирекция "Митническо разузнаване" към Агенция "Митници".

Това е най-голямата пратка наркотици, задържана на граничния пункт за тази година. 

За това престъпление обвиняемият може да получи наказание от 15 до 20 години "лишаване от свобода". В закона е предвидена и глоба в размер от 200 до 300 хил. лв.