Колоездачът, който наряза гумите на столична линейка, защото спряла на велоалея, заплашил шофьорът на линейката с убийство. Това заяви водачът на превозното средство в интервю пред Нова.

Шофьорът на линейката Димитър Геров обясни: "В 11:30 часа ни беше подаден адрес за момче на 19 години с диабетно усложнение. Отидохме по най-бързия начин на посочения адрес. Тъй като имам право да спирам навсякъде при такива ситуации, спрях върху велоалеята и тръгнахме да търсим човека, който ни повика на адреса. Тъй като вратата беше заключена, се забавихме около минута-две. През това време спря един мъж с колело - не видях откъде дойде, и ми каза да махам линейката от велоалеята. Заплаши, че ако не го направя, ще спука гумата. Обяснихме му, че сме на спешен адрес и имаме право да спираме на това място. Заплаши, че ако не преместя линейката до три, ще спука гумата. В следващия момент заби нож в гумата и заплаши, че ще ме убие."

Колоездач наряза гумите на линейка в столицата

Колоездач наряза гумите на линейка в столицата

Автомобилът спрял на велоалея

Инцидентът се разиграва на 9 юни, събота, на столичния булевард "Дондуков", където екипът на "Спешна помощ" отива по спешен сигнал. След агресията от страна на велосипедиста медиците се оказват в патова ситуация, защото не могат да продължат да работят.

Междувременно полицията все още издирва колоездача.

По думите на водача на линейката става въпрос за мъж на възраст около 25-30 години. Той викал много и имал остър поглед.

"Изглеждаше превъзбуден. Благодарение на очевидец, който е снимал от другата страна, има запис на случката. Той беше така добър да ни предаде записа, за което му благодарим целия екип", допълни шофьорът.