Ще разпитват чрез видеоконферентна връзка свидетеля Георги Караманлиев, тъй като той е в Швейцария и не може да се яви по делото срещу Евелин Банев – Брендо за пране на пари.

Деловодителят на състава на СГС, където се гледа делото срещу Брендо, е провел разговор с Караманлиев. Свидетелят е посочил адреса си, но е обяснил, че не може да се яви пред българския съд, тъй като съпругата му е в тежко здравословно състояние.

По тази причина съдът взе решение да бъде изготвена съдебна поръчка за разпит на свидетеля в Швейцария. Това обаче ще се случи едва през месец септември, за когато делото бе отложено.

Припомняме, днес пред Софийски апелативен съд освен Брендо на подсъдимата скамейка бяха и брат му Симо Карайчев, бившата му съпруга Моника Добринова и сестра й Десислава Дишлиева, вдовица на разстреляния през 2005 г. Коко Дишлиев.

Освен това съдът ще изиска и информация от италианските власти чрез българското министерство на правосъдието относно висящ процес срещу Банев там. Пред италианския съд той отговаря за трафик на наркотици, като процесът стана известен името „кокаинови крале”.

Съдът иска италианските власти да посочат информация за евентуални съучастници на Брендо.

Съдът направи опит да насрочи заседание за началото на месец юли. Оказа се обаче, че адвокатите са служебно ангажирани по други дела. След това пък предстои и ваканцията на съда, така че делото ще се състои на 21 септември.

Припомняме, в началото на 2015 година Върховният касационен съд върна процеса за ново гледане и  така на практика последната инстанция отмени оправдателната присъда на Банев.