До края на деня ще стане ясно дали на Ахмед Доган ще бъде сложена охрана от ДПС. Това обясни пред медиите вътрешният министър Атанас Илков.

Вчера е подаден сигнал, че животът на почетния председател е под заплаха. Затова днес се събира комисията в състав от шефовете на ДАНС и на НСО и главния секретар на МВР. Тя ще прецени дали държавни градове ще пазят Доган.

Вчера в МВР е получен сигнал, че сараите има лица, които не трябва да са там, стана ясно от думите на вътрешния министър. При проверка полицаите са установили, че вътре са служители на охранителна фирма, които са упълномощени от собственика да бъдат там. Полицаите се свързали със собственика и той е потвърдил тези обстоятелства. Предоставени са им съответни документи на лицата, които са били вътре.

Образували сме преписка по отношение на този сигнал, каза Атанас Илков. Тя е представена на прокуратурата. По думите му МВР не се използва от един или друг политически субект в нечия полза. Няма да го допусна , категоричен бе той.

Министърът е доволен, че не се е допуснала ескалация на напрежението. Полицаите ще са там, докато не се разреши казуса, стана ясно от думите му. Преди това е подаден сигнал до ДАНС и НСО, че има заплаха за живота на Ахмед Доган. Според него няма конкретика кой го заплашва. Предприели сме действия за гарантиране на неговата сигурност, категоричен бе служебният МВР шеф. Започнахме незабавно проверка по този сигнал, добави Илков. Тя е приключила, материалите са в прокуратурата.

По-късно ще стане ясно Ахмед Доган дали е заплашван и от кого, както и нужна ли му е охрана.

За промените в МВР той обясни, че Димитър Кангалджиев не е сменен на поста зам. главен секретар, от която позиция той изпълняваше. От вчера той е в болничен. Но процедурата по смяната му е започнала. Директорът на ГДБОП си е на поста. В момента шефът на ГДНП изпълнява длъжността на заместник-главен секретар. Шефът на Жандармерията ще се прости с поста си. Имам няколко варианта, сподели министър Илков. Той ще търси слабости и пропуски по места, защото обществото очаквало МВР да работи.

Напрежението в столичния квартал "Бояна" ескалира, след като привърженици на Ахмед Доган опитаха да влязат в сараите на почетния председател на ДПС. Стигна се до сблъсъци с полицията.

Още "козметични рокади" в МВР - сменят и шефа на Жандармерията

Още "козметични рокади" в МВР - сменят и шефа на Жандармерията

Мотивите за отстраняването на Димитър Андонов не са известни

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че на спешния телефон 112 са били подадени два сигнала, че сигурносттта на Ахмед Доган е застрашена. Проверка на МВР е установила, че става въпрос за гражданско-правен казус и случаят бе предаден на прокуратурата.

Освен това привърженици на почетния председател на ДПС пренощуваха пред резиденцията в столичния квартал "Бояна", където живее Доган през последните години. Самият той не беше сградата.

До тази ситуация се стигна, след като вчера бившият съдружник на Ахмед Доган - Данаил Папазов, поиска той да напусне имотите в "Бояна" и край Росенец.

Вчера вечерта поддръжници на Доган се събраха и пред резиденцията в Росенец, където в момента се намира почетният председател на ДПС. Те настояха за намеса на държавата, както и да стане ясно името на нотариуса, при който бившият съдружник на Доган е извадил документите, с които сега настоява за освобождаване на двата имота. Детесари се събраха отново там и днес.

Доган обитава сараите с договор за наем

Доган обитава сараите с договор за наем

Документът ще бъде представен в СДВР и преокуратурата