Контрабандистите се превръщат в професионални тапицери, шеговито съобщават от Агенция Митници. Повод за сравнението е спряна на Капитан Петко Войвода лека кола, тапицирана със седем мастербокса цигари.

Автомобилът - Фолксваген Джета с великотърновска регистрация, е бил управляван от 25-годишен старозагорец с инициали М.С.

При проверката митничарите започнали да изваждат цигари от вратите на колата, от газовата й бутилка, от двигателя. В хода на проверката се оказало, че целият под на колата е буквално подплатен с цигари.

От автомобила са извадени общо 3 470 кутии без акцизен бандерол Ракел Слимс.

Общото количество е почти седем мастърбокса и митничарите изтъкват, че досега това е своеобразен рекорд за количество цигари, укрити в кола с такива размери.

Малко по късно отново в района на Капитан Петко Войвода туристически рейс е бил селектиран от служител за проверка. Автобусът е бил с пловдивска регистрация, но е управляван от 56-годишен гръцки гражданин и превозвал общо 19 туриста, които пътували от Атина за Пловдив.

При проверката митничарите установили, че вторият шофьор на автобуса си е направил своеобразно легло в специално обособеното помещение за почивка от цигари. От автобуса митнически инспектори извадили 40 мастърбокса цигари без бандерол - 30 направени за легло на водача и още 10, скрити под багажа на пътниците.

Установено е че отговорен за нелегалната контрабанда на цигари е водачът и автобусът е задържан.

Наложило се туристите да чакат с часове на пункта, докато бъдат извозени с друг автобус.

Малко по-късно през деня лек автомобил се опитва да заобиколи засиления митнически контрол на Капитан Андреево иводачът - 57-годишен български гражданин, решава да влезе в България през Гърция.

Митническите инспектори засичат автомобила в района на Капитан Петко Войвода и от резервната гума на автомобила са извадени 115 кутии цигари. В колата се возели двама възрастни съпрузи, които се връщали от пазар в Турция. За всички случаи е уведомена Гранична полиция.