Ръководството на атомната електроцентрала в Козлодуй и местното ръководство се обвяват против затварянето на многопрофилната болницата в града.

От АЕЦ-а и кметството настояват да се преразгледа идеята многопрофилната болница в Козлодуй да се преобразува в болница за долекуване.

В писмо до държавните институции те посочват, че за съдбата на здравното заведение ще бъдат информирани и европейските институции.

В него се припомня, че болницата има особен статут, тъй като е част от Националния аварийно спасителен план на атомната централа в случай на радиационна авария.
Работата на здравното заведение има отношение и към международните стандарти за експлоатация на ядреното съоръжение, посочват още от „Козлодуй".

В документа се отбелязва, че болницата няма задължения, финансово стабилна е и разполага с модерна техника, в която са инвестирани средства както на общината, така и на централата.

Според местните власти в града ще се породи и сериозно недоволство при закриване на здравното заведение, тъй като най-близкото такова ще се окаже на 85 километра разстояние - във Враца.