Антикорупционната комисия внася искове за отнемане на незаконно придобито имущество в полза на държавата за над 18 млн. лв. В цената са включени и 18 недвижими имота, както и 8 моторни превозни средства.

Единият от исковете е за общо 12 186 620 лв. и е срещу Борис Бекяров, обвинен за участие в организирана престъпна група, с ръководител Васил Божков, за изнудване, финансови и данъчни престъпления в особено големи размери, подкуп и длъжностни престъпления. В исковата молба са включени парични суми, два недвижими имота (вилна сграда на груб строеж в гр. Царево и поземлен имот в гр. София) на обща стойност 596 500 лв., както и лодка Capelli (дължина 9,60 м., широчина 3,30 м., произведена през 2017 г.) на стойност 273 816 лв., и един лек автомобил "Пежо".

Във Виена е задържан още един от обвинените с Божков

Във Виена е задържан още един от обвинените с Божков

На летището е арестуван Борис Бекяров

Комисията иска и 73 471,39 от Трифон Филев, който е обвинен за това, че в качеството си на митнически инспектор на МП "Калотина" е участвал в организирана престъпна група за подкупи.

Други над 4,3 млн. лв. се претендират от наследниците на А.М., като КПКОНПИ е установила значително несъответствие в доходите. Обвиненията от прокуратурата са за извършване на лихварска дейност без съответно разрешение. В иска са включени и девет недвижими имота и едно моторно превозно средство.

Останалите средства, претендирани от Комисията, са от лица, обвинени като участници в престъпна група за производство и разпространение наркотици; от обвинен за документна измама; обвинен за участие в престъпна група за финансови и данъчни престъпления и други.