Отвличането на семейство Бончеви е нетипично и развръзката показва, че мотивите не са само бизнес.

Това каза криминалният психолог Росен Йорданов, който е бивш дългогодишен служител на института по психология на МВР, цитиран от Би Ти Ви.
Неговото предположение е, че похитителите имат военен опит.

"Този случай е много различен, включително и развръзката. Уверен съм, че в цялата ситуация има много по-лични неща от тези, които се предполагаха - за бизнес-интереси и бизнес проблеми. Струва ми се, че има много нетипични неща. За първи път се случва да бъде отвлечен куриерът", коментира Росен Йорданов, криминален психолог.

"Личен е мотивът, на някой от похитителите. Може би парите са насочени към някой, който има нужда от тях и е близък на похитителите...Това е преждевременно прекратяване на заложничеството".

Според експерта, начинът, по който похитителите са се отнасяли с Бончеви показва стриктен професионализъм.

"Това са хора, особено тези, осигурявали техническата част, войнски тип, с войнско поведение и войнска ценностна система, вероятно и с такъв морал. Няма да се учудя, като сред тях има хора с опит в службите, но не в полицейските, а в армията".

Психологът смята, че групата може да бъде разкрита, защото е допуснала грешки. Като основна проява на слабост Йорданов посочва отвличането на Камелия.