Софийски градски съд отложи делото срещу Христо Лачев и съпругата му Мирена за укрити данъчни задължения за трети декември.

До тогава съдът очаква да получи назначената справка от НАП дали Лачев е плащал данъци до 2000 г.

На днешното дело бе представена оценка за стойността на имотите на Лачев.

След 10-минутно заседание се наложи да бъде дадена почивка от 30 минути защото финансово счетоводната експертизата по делото не била пълна.

Тя трябва да определи стойността на имотите на Лачеви. Според свидетелски показания от предходни заседания имотите на Лачеви възлизат на 520 400 евро.

Според прокуратурата експертизата е била направена по искане на защитата на най-ниските възможни цени за изповядване на съответните сделки, а не на реалните цени.

Според защитата на Лачев, той не е надскочил приходите си, които е получил по време на работата си в Русия, преди да заеме поста си начело на "Булгартабак".

Припомняме, първото обвинение е от март месец тази година и е за укриване на данъци в особено големи размери. Става дума за общо 124 хиляди лева.
Веднъж той е укрил 100 хиляди лева и още два пъти по 12 хиляди лева.

Второто обвинение е повдигнато от Софийска градска прокуратура и е за длъжностно присвояване на над 500 000 лева. Парите са били източвани в разстояние на една година чрез рекламни договори.