"Неудобно ми е да казвам аматьори, но в сегашния парламент има твърде малко юристи и то само един действащ, ако съм наясно с нещата. Има нужда от външна помощ, това е очевидно", коментира пред БНР проф. Огнян Герджиков.

Според него, липсват политици професионалисти, а и твърде малко са подготвените. "Трудно е в политиката, но човек трябва да бъде последователен и честен, доколкото е възможно в тази обстановка", обясни той.

Герджиков се сбогува със студентите с лекция бенефис, след 42 години преподавателска работа в Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски"."Хубаво е човек да си взема довиждане, когато е относително и все още на върха, защото след това става срамно", добави той.

Бившият служебен премиер коментира, "разбирането, че законите трябва да се приемат бързо, на мига, е изключително голяма методологическа грешка, която се прави. Докато в предишните години имаше някакво оправдание с оглед на хармонизирането на тези 18 правни области, което задължително трябваше да направим с оглед членството ни в евросъюза, сега вече няма нищо спешно да предстои, за да е толкова належащо законите да се приемат за толкова кратко време."

"Не понасям с кални обуща да се влиза в храма на правото и това често ме изважда от равновесие", допълни проф. Огнян Герджиков.

Според Герджиков последните ни закони са популистки

Според Герджиков последните ни закони са популистки

Не трябва мутрите да се върнат със закона за частната охранителна дейност

17 години проф. Герджиков е в политиката, председател е на Народното събрание в управлението на Симеон Сакскобургготски и служебен премиер, назначен от президента Румен Радев.