Одитният доклад за системата за случайно разпределение на делата не е предоставен на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, съобщиха от ВКС.

От Висшия съдебен съвет (ВСС) до момента не е изпратен на председателя на Върховния касационен съд обсъжданият публично от главния прокурор Иван Гешев, министъра на правосъдието Данаил Кирилов и членове на ВСС одитен доклад за системата за случайно разпределение на делата в съдилищата в Република България. 

В четвъртък ВСС решава дали делата да се разпределят ръчно

В четвъртък ВСС решава дали делата да се разпределят ръчно

Нямало влизане от екзотични места и в нощните часове в системата, категоричен Боян Новански

Припомняме, главният прокурор Иван Гешев сезира Европейската комисия (ЕК) за системата за случайно разпределение на делата. 10 000 евро струвало делото да попадне при точно определен съдия, позова се Гешев на слухове, дочути в съдебните среди. Обвинител номер едно се надява това да не се окаже вярно.

Софийската градска прокуратура обяви, че образува досъдебно производство по повод депозиран сигнал от главния прокурор Иван Гешев за шестима членове на Висшия съдебен съвет. Петима от тях са от софийската колегия, а един от прокуроркската колегия на ВСС.