Мащабна операция срещу контрабандата на акцизни стоки „удари" Пиринско. Конфискувани са 108 346 къса цигари, образувани са 5 досъдебни производства и арестуван е жител на село Микрево, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По време на операцията са проверени 133 търговски обекта, 634 автомобила и 28 лица, за които има данни, че се занимават с нерегламентирана търговска дейност. В село Микрево, община Струмяни, е разбит нелегален склад за нередовни акцизни стоки.

В къща, собственост на К.Д. (40 г.), полицаите открили в специални тайници 477 стека и 27 кутии от вносни марки без акцизен бандерол. Собственикът на имота е задържан за 24 часа.

В Струмяни полицаите попаднали на значително количество контрабандни папироси в мазето на жп гарата. Иззети са 456 кутии цигари менте. Нередовната акцизна стока е предадена с протокол от началник гарата Г. Ф.

В хода на същата операция във фризьорски салон в Симитли е намерено голямо количество контрабандни цигари. При проверката в салон на ул. „Вихрен", собственост на 44-годишната Богдана Разакова-Боца полицаите установили продажба на акцизни  стоки. От мазето на къщата, където е разположен салонът за красота, са иззети с протокол 441 кутии цигари от вносни марки без акцизен бандерол.

В петричките села Беласица, Коларово и Скрът също са намерени контрабандни цигари. В Разложко са установени нарушения в три търговски обекта.