Мъж се е опитал да запали гумите на парламентарна кола. Огънят е бил загасен бързо, а мъжът е задържан. Той е бил оборудван с горелка и е носел предпазни очила.

Пропускателният режим в района на Народното събрание е ограничен. Загражда се с полицейска лента. На място има една кола на жандармерията.

Инцидентът е станал малко преди 12.00 часа. Няма сериозни щети върху парламентарната кола, която е „Фолксваген Пасат CC”.

По непотвърдена информация автомобилът, който е оборотен на парламента, е превозвал председателя на правната комисия Данаил Кирилов.

Мъжът първоначално бе отведен в будката на охраната на парламента, за да изчака полицията да го отведе. 30-ина минути след инцидента бе отведен от полиция. 

Той е млад, на възраст между 20 и 30 години. Заявил е: "Да живее анархията. Това е подарък за 1 април". Имам бензин под налягане, предупредил той.

Тревната площ, където е оставена раницата му с горелката, все още е отцепена. Остава да се изясни въпросът как този мъж с голяма раница и горелка е успял да стигне до колата, която е паркирана отстрани на законодателния орган, почти под прозорците на стаята на ГЕРБ.

По-късно стана ясно, че в раницата е открита огнехвъргачка.

Остават съмнения относно психическото състояние на мъжа.

В сградата на парламента цари спокойствие, депутатите са по местата си, няма напрежение.