47-годишен мъж е починал, а жена му се намира в тежко състояние в болница "Пирогов" след инцидент в бл.52 в столичния квартал "Западен парк", съобщиха от МВР.

И двамата са простреляни в главата.

Инцидентът се е случил при неизяснени обстоятелства около полунощ, като сигнал е подаден в 0.25 часа от 18-годишния син на пострадалата.

Първоначалната версия на полицията е битов случай - опит за убийство и самоубийство.

От МВР все още нямат категорично становище по въпроса за последователността на стрелбата, както и кой точно е стрелял - мъжът или жената. Няма информация и за това дали стрелбата е извършена със служебно оръжие. В апартамента са открити два пистолета.

По информация на Нова телевизия и двамата са служители на "Съдебна охрана".

Разследването продължава. Образувано е досъдебно производство.

По обяд вече полицейските ленти бяха свалени и достъпът до блока беше свободен.

Съсед на семейството е чул изстрел през нощта. Мъжът обаче отказа да говори за инцидента.

Работи се и по други версии освен - убийство и последвало самоубийство в столичния квартал "Западен парк". Това увери по-късно говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по време на брифинг в Съдебната палата.

Образуваното досъдебно производство е под ръководството на Софийска градска прокуратура.

Двама следователи от следствения отдел на СГП са извършили огледа на апартамента в "Западен парк", където мъж загина, а жената е с опасност за живота в болница.

"Първоначалната версия е убийство и последвало самоубийство, но това категорично не е единствената версия, по която се работи", заяви Арнаудова. При огледа са иззети като веществени доказателства два пистолета и гилзи.

Назначени са съдебно-медицинска експертиза, ДНК - експертиза и балистична експертиза, която да установи оръжието какво е и от кого е произведен изстрелът. Назначена е дактилоскопска експертиза, с която да се установи кое лице е държало оръжието.

Продължават оперативно издирвателните действия. В момента се разпитват свидетели, заяви Арнаудова.

Арнаудова бе категорична, че не се изключва версията и за трети човек в стрелбата и потвърди, че и двамата са служители на "Съдебна охрана".