Мъж опита да изнасили 11-годишно момиче в центъра на Мездра, съобшава Нова телевизия.

Нападението станало на 20 май по светло - 19.00 часа, до сградата на общината. Въпреки че мястото е оживено, нападателят успял да избяга и да се укрие в друг град на повече от 200 км.

Зам.-районният прокурор на Враца Емилиян Костов обясни, че в полицията бил получен сигнал за извършени блудствени действия срещу малолетно лице. Случаят незабавно е докладван на прокуратурата. Дадени са указания за неотложи действия и незабавно установяване на извършителя на престъплението. По случая са работили над 70 полицаи от три дирекции.

Той уточни, че 37-годишният мъж е от Берковица, но е открит в Пловдив.

Рецидивист опита да изнасили жена в дома ѝ в Добрич

Рецидивист опита да изнасили жена в дома ѝ в Добрич

30-годишният мъж е задържан

Нападателят е пътувал с влак, който е имал престой в Мездра и е отивал към Бургас.

Слизайки от композицията, за да си купи нещо за хапване, мъжът извършва това грубо и дръзко деяние, обясни Костов и допълни, че няма данни мъжът да е с психични проблеми.

"Детето беше много разстроено. Крещеше по телефона на баща си: "Татко, ела да ме вземеш. Един се опита да ме изнасили", разказа жена, която е намерила детето след нападението.

Нападателят не е осъждан нито има криминални прояви. Той е задържан за 72 часа. Прокуратурата е поискала постоянен арест спрямо него и му е повдигнато обвинение за "блудство с малолетно лице". За подобно престъпление законът предвижда от 1 до 6 години затвор.

Районният прокурор обясни, че детето е по-добре. С него работят психолози и се вземат мерки за защита спрямо него.

Бездомник е задържан за изнасилване на 80-годишна жена в Берковица

Бездомник е задържан за изнасилване на 80-годишна жена в Берковица

Той е опитвал да изнасили и други жени