Осъденият на 25 г. затвор за убийство на 20-годишната си приятелка с Теньо Е. от Айтос обжалва присъдата си пред Апелативния съд в Бургас. Делото е обявено за решаване, пише "24 часа". Това съобщиха от съда след днешното заседание за разглеждане на жалбата срещу присъдата.

19-годишно момиче е пребито до смърт в Айтос

19-годишно момиче е пребито до смърт в Айтос

Задържан е приятеля на момичето

Младата жена е починала след жесток побой на 16 юни 2018 г., нанесен й от Теньо Е. Двамата са живеели на семейни начала. Имат и общо дете, което сега е на 4 години. Теньо Е. е осъден да заплати обезщетение на детето си и на бившата си тъща.

Магистратите са отсавили без уважение искането на защитата за назначаване на две нови експертизи - съдебномедицинска експертиза и комплексна съдебнопсихиатрична и психологическа експертиза. Мотивът за отказ на исканите експертизи е, че няма основание за тях. Експертите са дали отговори на всички въпроси, свързани с причината за смъртта на Ивета Т. и са коментирали данните за употребата на наркотици от страна на подсъдимия.

Служебният защитник на Теньо Е. е поискал по-лека присъда като е развил тезата за причинена смърт по непредпазливост, в резултат на тежка телесна повреда.

25 г. затвор за мъжа, пребил до смърт приятелката си в Айтос

25 г. затвор за мъжа, пребил до смърт приятелката си в Айтос

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив

Припомняме, 27-годишният Теньо Е. беше обвинен, че на 17 юни 2018 година умишлено е умъртвил по особено жесток начин майката на детето си - 19-годишната Ивета Т.

След задържането си мъжът направи пълни самопризнания. Той беше оставен в ареста с мотивите, че може да се укрие или да извърши друго престъпление.