Мъж се вряза с колата си в бариерата на пешеходната зона в центъра на Враца. Преминавайки през разбитата бариера, той спря автомобила пред сградата на общинската администрация и го подпали, съобщи Нова телевизия.

Подпалвачът залял и дошлите да гасят пожара полицаи и огнеборци с бензин и се опитал да запали и тях.

За кмета на Враца Калин Каменов случилото се е терористичен акт, тъй като подпалването е станало в района на училище, детска школа по изкуства, две детски площадки, две заведения с изнесени маси, районното полицейско управление и пред самия вход на общината.

Все още не са ясни мотивите за действията на мъжа. При ареста му единственото, което казал на полицаите било: "Ще разберете".

По-късно стана ясно, че репатриращият автомобил във Враца е предизвикал невижданата агресия. В понеделник вечерта т. нар. паяк на общинското предприятие "Паркинги и гаражи" вдигнал колата на подпалвача, която била оставена пред хипермаркет в кв. "Дъбника". Съпругата на мъжа платила 54 лева за да освободи колата "Рено меган" от наказателния паркинг.

Жената написала жалба до общинското дружество под диктовката на мъжа си, който не смятал, че е извършил нарушение. От дружеството могат да отговорят до 10 дни, което ядосало врачанина. Заради опита да запали колата си пред сградата на общината и да подпали служители на полицията, той ще получи обвинение от прокуратурата.