72-годишен мъж е намерен убит в приземния етаж на собствения си дом в село Осен, община Криводол, съобщи Нова телевизия. Криминалистите открили следи от насилие по тялото на жертвата. Мъжът имал прорезна рана в областта на шията.

По данни на полицията в рамките на образуваното досъдебно производство по случая 45-годишен мъж е задържан за 24 часа.

28-годишна жена е убита в Пловдивско
Обновена

28-годишна жена е убита в Пловдивско

Задържан е мъжът й, предполага се, че става дума за убийство от ревност

Мъжът е бил пенсионер, а преди е работил в пощата на селото като техник. Кметът на селото Петя Петрова е потвърдила за убийството пред медията. По думите й задържаният е син на жертвата и има психични проблеми.

Скандал между баща и син довел до смъртта на 72-годишния мъж във врачанското село Осен, съобщиха от прокуратурата. В събота около обед 45-годишният Румен П. подал сигнал в полицията, че е открил мъртвия си баща в приземния етаж на дома му с прорезни рани в шията.

В къщата бащата Красимир П. живеел с жена си и другия си син Данаил П., който е заподозрян за убийството на родителя си и е задържан за 72 часа. Срещу него е повдигнато обвинение по член 116, ал.1, т.3 във връзка с чл. 115 от Наказателния кодекс за причиняване на смърт.

Задържаният мъж е лекуван в специализирано заведение заради психическо заболяване, потвърдиха от прокуратурата. В селото е бил познат като агресивен шизофреник, хората са се страхували и са го избягвали. Той не е дал смислени обяснения защо е нападнал баща си.

16 години затвор за извършителя на жестоко убийство в бургаското село Дъскотна

16 години затвор за извършителя на жестоко убийство в бургаското село Дъскотна

Убиецът трябва да плати и 10 000 лв. обезщетение