Районната прокуратура в Бургас удължи мярката за неотклонение спрямо 35-годишния мъж, който държа като заложници 3-годишния си син и майка си в Бургас. Той ще остане в ареста за срок до 72 часа.

Досъдебното производство срещу Мартин Ж. е започнато затова, че в периода от 18.15 часа на 21 юни до 14.30 часа на 22 юни противозаконно лишил от свобода малолетния си син и възрастната си майка в обитавания от него апартамент в град Бургас.

Припомняме, мъжът държа като заложници майка си и 3-годишния си син в жилищен блок, разположен в блок №51 в квартал "Славейков" в Бургас. Полицаите успяха да освободят заложниците близо 20 часа след задържането им.

Бургазлия държа за заложници 3-годишния си син и майка си

Бургазлия държа за заложници 3-годишния си син и майка си

Спецчастите са щурмували апартамента

След като е подаден сигнала за възникнала разпра в блока полицаи се отзовали на мястото и успели да изведат един от заложниците - жената, с която Мартин живял на семейни начала. Тогава обвиняемият заплашил, че ще намушка 3-годишния си син, ако се опитат да го изведат от жилището. Той демонстрирал намерението си с кухненски нож, опрян до врата на момченцето. Мъжът казал и че има взривни вещества и ще ги възпламени, ако полицаите се опитат да нахлуят в дома му.

Момченцето и 75-годишната му баба бяха измъкнати, след като спецчастите влезли през прозореца на апартамента.

Предстои Районната прокуратура в Бургас да внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка "задържане под стража" спрямо похитителя.