Георги Генджов, който в началото на година намушка майка си 67 пъти, е вменяем и може да носи наказателна отговорност. Това сочи направената експертиза, заяви наблюдаващият прокурор Ангел Георгиев по делото, предаде БТА.

И по време на убийството 25-годишният мъж също е бил вменяем, подчерта още Георгиев, но по време на разпоредителното заседание, започнато днес от Окръжния съд в Бургас, Генджов е говорел несвързано, като няколко пъти е повторил "300 000 обезщетение".

Относно това прокурорът уточни, че поведението на подсъдимия в ареста е напълно адекватно и няма представа защо сега се държи така. Все пак събраните доказателства сочат, че Георги Генджов е извършител на престъплението, обясни Ангел Георгиев.

Адвокатът на задържания Ваня Радиева обясни, че между Генджов и майка му често имало скандали, защото тя настоявала той да се лекува в психиатрична клиника, а той отказвал да си пие предписаните му лекарства.

По делото са назначени девет вещи лица, призовани са петима свидетели, сред които бабата и бащата на 25-годишния мъж. През годините родителите му са подавали няколко сигнала за домашно насилие, но впоследствие те били оттегляни.

Георги Генджов е с обвинение за убийство, извършено по особено жесток начин, като е подведен под наказателна отговорност по чл. 116 от Наказателния кодекс. Ако бъдат признат за виновен, може да му бъде заложено наказание от 10 до 20 години "лишаване от свобода", доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Първото заседание по делото е насрочено за август.

Припомняме, че на 21 януари Георги Генджов уби майка си - Рада Гешева, която е била учителка по български език и литература - като я наръга многократно с нож. По-късно се установи, че подсъдимият е употребявал наркотични вещества, като преди убойството е употребил марихуана и е бил в начална форма на шизофрения.

Синът, убил майка си в Бургас, сам поиска да остане в ареста

Синът, убил майка си в Бургас, сам поиска да остане в ареста

Мислил да се самоубива