Година след бомбения атентат срещу автобус с израелски туристи, в следствие на който загубиха живота си петима израелски и един български гражданин, властите молят обществеността за съдействие по отношение на две лица, за които се предполага, че са свързани с атентата.

Двамата са идентифицирани като Мелиад Фара (Meliad FARAH, известен също като Hussein HUSSEIN), роден на 05.11.1980 г., австралийски гражданин, и Хасан Ел Хадж Хасан (Hassan El HAJJ HASSAN), роден на 22.03.1988 г., канадски гражданин.

В периода 28.06 - 18.07.2012 г. те са забелязани в районите на градовете Русе, Варна и Несебър, к.к. „Слънчев Бряг" и с. Равда.

Разследващите органи подозират, че горепосочените са се регистрирали в хотели и квартири с фалшиви самоличности със следните имена: Brian Jeramiah JAMESON, Jacque Philippe MARTIN и Ralph William RICO, като са наемали и автомобили, ползвайки тези самоличности.

През юли 2012 г. FARAH е наел в с. Равда лек автомобил „Рено Клио" с ДКН: A9027KT.
Умоляват се всички, които разполагат с информация за лицата, да се обадят в най-близкото поделение на МВР. Анонимността им е гарантирана.

Припомняме, преди дни Европесйкият съюз взе решение да включи военното крило на "Хизбула" в черния списък с терористични организации.

Имаме напредък по разследването, наистина не мога да вляза в детайли. Така в кулоарите на НС вътрешният министър Цветлин Йовчев коментира новите данни на МВР за атентаторите от Сарафово.
В момента, в който има готовност предполагам, че каквото е възможно, ще бъде споделено, увери той.

Какво е било участието на Мелиад Фара и Хасан Ел Хадж Хасан той не пожела да каже, защото според него изнасянето на тази информация ще попречи на разследването. Това, което е изнесено, това е единственото, което към момента може да се каже, увери силовият министър.

Продължаваме да работим, имат идеи колегите какво и как трябва да направят, поясни Йовчев. Наистина разчитам, че ще имаме и по-добри резултати, допълни силовият министър.