Вътрешният министър Валентин Радев знаел, че полицаи от Павликени крадат гориво още от началото на своя мандат. "В схемата има замесени доста хора", каза Радев пред Нова телевизия.

"Знам за случая, откакто съм министър. Следим ги и сме правили записи с всички средства". Министърът уточни, че разследването на кражбите е отнело повече време, за да могат да се съберат годни материали, които впоследствие да не бъдат отхвърлени от прокуратурата.

Радев внушава, че всички полицаи са като тези в Павликени, скочиха синдикати

Радев внушава, че всички полицаи са като тези в Павликени, скочиха синдикати

Синдикатите на МВР осъдиха изказването на Радев за случая в Павликени

Относно разследване на телевизията за фалшиви таксита, министърът обясни, че са направени две проверки - в края на септември и в началото на октомври. "Има три досъдебни производства. Работили сме заедно с Икономическа и с Пътна полиция", каза Радев.

Разследването е за това, че автомобили, боядисани в жълто возят пътници от Летище София. "За 5 километра шофьорите поискаха 30 лева, а на чужденка дадоха медицинска бележка вместо касов бон", показа репортерска проверка. Радев увери, че човекът от репортажа е установен.

Валентин Радев не може да праща полицай на всяка отсечка

Валентин Радев не може да праща полицай на всяка отсечка

За миналата седмица загиналите на пътя са 31

Създаден е кризисен щаб за контрол и координация след предупрежденията на синоптиците, обясни Радев. "Изпратили сме хора навсякъде. Следим реки, язовири. Идеята на щаба е да не се повтори това, което стана в Бургас", обясни вътрешният министър.

Относно сигналът от Специализирания отряд за борба с тероризма той коментира, че ръководството на отряда упражнява своеволия и репресии върху неудобни служители. Въпреки това Радев видя външна намеса в откритото писмо, изпратено от тях: "Това са го подписали само около 20% от общо 200. Те трябваше да дойдат да се оплачат по каналния ред. Как така решиха, че няма да им обърнем внимание", попита постфактум Валентин Радев.

Валентин Радев разпореди проверка на антитерористите

Валентин Радев разпореди проверка на антитерористите

Баретите от СОБТ се оплакват, че командирът им толерира приближените си

За идеята катаджиите да отвеждат провинилите се шофьори в полицията настоящият вътрешен министър обясни: "Искаме да създадем още едно притеснение на тези, които драстично нарушават правилника за движение".