Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) осъди изявлението на министъра на вътрешните работи Валентин Радев за полицаите в Павликени, хванати да крадат гориво.

Според синдикатите на вътрешното министерство Радев в национален ефир е отъждествил всички служители в МВР с лица, срещу които тече досъдебно производство, а именно полицаите в Павликен, хванати да крадат гориво. Синдикатите са на мнение, че това изявление прави недостойни внушения и подронва авторитета на служителите в системата на МВР.

Месеци следили полицаите, които крадат гориво в Павликени

Месеци следили полицаите, които крадат гориво в Павликени

Валентин Радев недоволен защо баретите са написали открито писмо

Според синдикатите е неприемливо именно министърът на вътрешните работи да пренебрегва професионализма и морала на работещите в МВР и да противопоставя исканията на СФСМВР и всички служители в системата с един частен случай, по който все още не се произнесъл компетентен орган.

"Поставянето под общ знаменател на действията на конкретни служители и работата на хиляди е манипулация, която може да се сравни единствено с изказването на един зам.-министър на вътрешните работи, който обяви, че протестите, организирани от СФСМВР, са предпоставка за увеличаване на престъпността."

Спрете с експериментите в МВР, зоват синдикати

Спрете с експериментите в МВР, зоват синдикати

Синдикати искат повече пари в МВР за 2017 и 2018 г.

Според защитниците на работещите в системата на МВР хиляди служители изпълняват своите задъжления в изключително тежки, липса на основни средства и консумативи и дългогодишна липса на униформено облекло. Поради това подобни изказвания синдикатите възприемат "като изключително нечистоплътно поведение".

СФСМВР оставят отговорността за тези внушения, направени в навечерието на Европредседателството, когато се очаква висока степен на мобилизация и мотивация на състава на МВР, на съвестта на Валентин Радев и премиера Борисов.

Националната сигурност пред криза, ако в МВР не се вдигнат заплатите

Националната сигурност пред криза, ако в МВР не се вдигнат заплатите

Синдикатите в МВР отричат партийна намеса в протеста