"Рисковете, които могат да породят законните протести на служителите в МВР, са пренебрежимо малки в сравнение с риска за националната сигурност, до който би довел отказът да се увеличат техните основни възнаграждения."

Това заяви в съобщение до медиите Управителният съвет на Синдикална федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи (СФСМВР).

Полицаи излязоха на жълтите павета
Обновена

Полицаи излязоха на жълтите павета

Няма диалог с министър Радев според синдикатите

Според синдикатите от деня на протеста на служителите в системата на МВР насам в общественото пространство е имало множество коментари, противоречащи на принципите на демократичната държава и показващи непознаване и непризнаване на основните граждански права и свободи, залегнали в Конституцията на Република България.

Синдикатите категорично отричат и партийна намеса в протестните действия на служителите на МВР.

"Преди седмици се търсеха аргументи, част от които бяха изложени. Служителите в МВР и седемте синдикални организации в Министерството упражниха законното си право на протест и в отговор бяха направени внушения, които са изключително притеснителни", допълват синдикатите.

Радев търси справедливия ръст на полицейските заплати

Радев търси справедливия ръст на полицейските заплати

Трябва да има ръст на възнаграждението на служителите на терен, както и на пожарникарите

От СФСМВР обясняват, че след проведения протест всичките 7 синдиката стоят в готовност и чакат началото на официални преговори за решаване на възникналите проблеми - нещо, което не само е регламентирано в Закона за МВР, но е и задължение на министъра на вътрешните работи Валентин Радев.

В заключение синдикатите заявяват, че имат подкрепата на гражданите. Те призовават ръководство на МВР да спази закона и да изпълни задълженията си.

Проблемът с униформите в МВР съществувал от години според Маринов

Проблемът с униформите в МВР съществувал от години според Маринов

Подготвят се кадрови промени в отдел "Икономическа полиция"