Вътрешният министър Валентин Радев иска време, за да отговори на исканията на полицаите. За месец и половина - два, откакто е на поста, нямало как да реши натрупаните във ведомството проблеми.

Той коментира ситуацията с насрочените за утре полицейски протести. Радев заяви, че е наясно, като той е изложил пред синдикатите своята позиция.

Не разбирам леко този протест, какво искат да кажат, посочи МВР шефът. Да погледнат малко по-отвисоко, защото всички сме граждани на България, не сме граждани на МВР, изтъкна Радев.

МВР иска аргументи и за справедливите искания на полицаите

МВР иска аргументи и за справедливите искания на полицаите

Министър Радев ще се срещне с полицаите

Иначе Валентин Радев щял да реши проблема със заплатите. Ще видим как, оставете ме и с моя екип ще го решим, призова МВР шефът.

Радев е предупредил синдикатите да не ходят при опозицията и да политизират проблемите. Помолих ги, сподели той, а те му казали: "Това не е срещу вас."

Нинова "подкокоросва" полицаите да протестират

Нинова "подкокоросва" полицаите да протестират

Не приема премиерът да прехвърля отговорности

Аз съм част от правителството, изтъкна още министърът и обясни, че именно той е човекът, който е най-близо до финансовия министър и може да реши проблема. Трябва да се погледне по-глобално обаче на сектор Сигурност, убеден е Валентин Радев. Боря се за заплатите и за мотивацията на полицаите и пожарникарите, каза той.

Припомняме, по време на парламентарния контрол в петък, 30 юни зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов посочи, че ръководството на МВР работи усилено по въпроса за увеличение на възнагражденията на служителите в системата, но това едва ли ще стане през тази календарна година. Той призова и синдикатите да се откажат от протеста си на 5 юли.

Депутатите приеха на първо четене да компенсират полицаите

Депутатите приеха на първо четене да компенсират полицаите

Тази година няма да има увеличение на заплатите в системата на МВР