52-годишната Анита Мейзер се призна за виновна пред съда, съобщава БНТ. Пред магистратите тя направи признание за убийство по непредпазливост и предлагане на подкуп.

Делото се гледа по съкратеното следствие. Това означава,че присъдата й ще бъде намалена с една трета.

В съда стана ясно, че вероятно присъдата на Мейзер ще бъде обявена днес.

Анита Мейзер отива на съд за смъртта на мъжа си

Анита Мейзер отива на съд за смъртта на мъжа си

Второто обвинение е за 30 000 евро предложен подкуп

Припомняме, че миналата седмица стана ясно, че Варненската окръжна прокуратура предава на съда Анита Мейзер. Тя отговаря пред магистратите за причиняване по непредпазливост на смъртта на съпруга си, както и за това, че е предложила подкуп от 30 000 евро на полицейски служител.

Николай издъхнал по време на предприет от него експеримент за демонстрация на сила.

52-годишната Мейзер завързала краката, ръцете и врата му по негово настояване с кабелни стяжки, известни като "свински опашки". Той трябвало със сила да се освободи сам.

Анита трябвало да заснеме демонстрацията на видео, а клипът да се показва на хора от Панама и Колумбия. То трябвало да послужи на културиста Николай да бъде включен в схема, от която да печели пари.

По време на експеримента, Николай затегнал примката около врата си, изгубил съзнание и се отпуснал на масажната маса, където провеждал опита.

Заради страха, че ще бъде заподозряна за смъртта на съпруга си, Анита Мейзер измислила различни версии, като в хода на досъдебното производство променяла няколко пъти.

Когато разбрала, че ще бъде задържана, предложила подкуп на полицейския служител. Първоначално 10 000 евро, след това - 20 000 евро, и последно - 30 000 евро.