Апелативният специализиран съд остави в ареста собственика на "Винпром - Карнобат" Миню Стайков, предаде БНР. Стайков влезе в съдебната зала с инвалидна количка, а адвокатите му обясниха, че в края на октомври е получил инфаркт. Освен това, те заявиха, че по време на престоя си в ареста доверителят им е отслабнал с 10 кг.

Съдът обаче прецени, че Стайков може да се лекува и в болницата на затвора, а ако лекарите преценят - да бъде транспортиран в друго лечебно заведение.

Миню Стайков влезе в съда на инвалидна количка

Миню Стайков влезе в съда на инвалидна количка

По думите на адвоката му, Стайков е отслабнал с 10 кг.

Стайков е обвинен, че ръководител на организирана престъпна група за производство на цигари без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

В ареста е от три месеца, заедно с още двама души. Синът му Стайко Стайков се издирва с европейска заповед за арест и с червена бюлетина.

Съдът запорира имущество на Миню Стайков

Съдът запорира имущество на Миню Стайков

По искане на Специализираната прокуратура

Припомняме, на 5 септември, специализираната прокуратура започна разследване и влезе в офисите и на дружествата "Винпром Карнобат" ООД, "Сис Индустрийс" ООД и "Топаз Мел" ООД.

Ден по-късно стана ясно, че Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на осем души за участие в организираната престъпна група, ръководена от Миню Стайков.