Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на осем души за участие в организирана престъпна група за продажба на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари

Става въпрос за собственика на "Винпром Карнобат" и "Сис индустрийс" Миню Стайков, сина му Стайко Стайков, сина на кмета на Карнобат Иван Димитров, както и още петима с инициали Ц.К., М.К., Б.Х., А.Т. и Д.Д.

Миню Стайков задържан при спецакцията срещу нелегален цех за цигари

Миню Стайков задържан при спецакцията срещу нелегален цех за цигари

Сградата е собственост на сина на кмета на град Карнобат, уточни Гешев

На едно от лицата са повдигнати обвинения за вторични престъпления - избягване плащането на ДДС и възстановяване на неследващ се данъчен кредит в размер на общо 1 016 139 лв., на други трима - за държане на акцизни стоки без бандерол в големи размери. В рамките на деня обвиненията ще им бъдат предявени.

Обвинените ще бъдат задържани в ареста до 72 часа с оглед осигуряването им пред Специализирания наказателен съд и разглеждане на искане на Специализираната прокуратура за налагане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" за всеки от тях.

Вчера Специализираната прокуратура започна разследване и влезе в офиси на дружествата "Винпром Карнобат" ООД, "Сис Индустрийс" ООД и "Топаз Мел" ООД.

Спецпрокуратурата извърши претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели.

Миню Стайков бил коректен данъкоплатец, според кмета на Карнобат

Миню Стайков бил коректен данъкоплатец, според кмета на Карнобат

Двамата не са приятели, но се познават добре, по думите на Георги Димитров