Собственикът на "Винпром Карнобат" Миню Стайков помагал финансово на община Карнобат с малки суми. Основно за празници на града, когато част от разходите се поемат от фирмите на Стайков. Кметът на Карнобат определи Миню Стайков като коректен данъкоплатец. 
Това стана ясно от коментара на кмета на Карнобат Георги Димитров пред bTV.

Кмет съм на Карнобат, а Миню Стайков е работодател, не сме приятели, но се познаваме добре, посочи той.

Миню Стайков задържан при спецакцията срещу нелегален цех за цигари

Миню Стайков задържан при спецакцията срещу нелегален цех за цигари

Сградата е собственост на сина на кмета на град Карнобат, уточни Гешев

В основата на арестите и претърсванията е разкритата нелегална фабрика за производство на цигари. Тя е разкрита преди 2 месеца. Собственик на помещението е синът на кмета на Карнобат - 37-годишният Иван. Той също бе сред задържаните при акцията.

Сградата е отдаденa под наем на фирма преди 2 или 3 години за складова и производствена дейност. Лично аз не съм виждал договора, каза Георги Димитров. По думите му, договорът не е сключен с портиера, както се твърди, а с фирма от Стара Загора.

Не хванаха слона в магазина, притеснен Ревизоро за контрабандата

Не хванаха слона в магазина, притеснен Ревизоро за контрабандата

Фабриката за нелегални цигари е открита през юли

Димитров потвърди, че портиерите на входа на целия обект са работници на сина му и той плаща техните заплати и осигуровки. Сигурен съм, че Иван не се познава лично със Стайков, защити Димитров сина си.

Аз се познавам със Стайков, каза още Георги Димитров. Кметът обясни, че синът му не е виждал помещението отвътре.

"Влизал е преди една седмица, след като вече е било опразнено. Машините са били изнесени веднага след проверката, останали са климатици, кашони, вижда се кухненски блок, легла и т.н.", посочи Георги Димитров.