Имущество на Миню Стайков е запорирано по искане на Специализираната прокуратура от Специализирания апелативен съд, съобщават от институцията.

Наложен е запор над дружествените дялове и банкови сметки на бизнесмена Миню Стайков. Има възбрана и над множество негови недвижими имоти в цялата страна - земеделски земи, жилища, сгради.

Съдът остави Миню Стайков за постоянно в ареста

Съдът остави Миню Стайков за постоянно в ареста

След 12-часово заседание...

Специализираната прокуратура поиска това от съда, за да се обезпечи предвидената в закона конфискация (по реда на чл. 72 от НПК) за престъпленията, за които Стайков е обвинен - ръководене на организирана престъпна група за продажба на цигари без акцизен бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

Миню Стайков, синът му Стайко Стайков и още шест души бяха привлечени под наказателна отгонорност на 6 септември 2018 г. Часове по-късно Специализираната прокуратура представи на съда доказателства за това, че групата е организирала производството на цигари в нелегални фабрики и ги е разпространявала на черния пазар.

Миню Стайков може да бъде обвинен и за измама с евросредства

Миню Стайков може да бъде обвинен и за измама с евросредства

Занимавал съм се със земеделие, не с обществени поръчки, обяви Стайков

Според обвинението те са избегнали и плащането на ДДС и са възстановили неследващ се данъчен кредит в размер на 1 016 139 лева при търговска дейност. По отношение на Миню Стайков съдът прие като обосновано предположението, че участвал в схема за пране на пари.

Миню Стайков и още двама от участниците в групата са с наложени мерки за неотклонение "Задържане под стража" и остават в следствения арест. Стайко Стайков се издирва.

Миню Стайков бил коректен данъкоплатец, според кмета на Карнобат

Миню Стайков бил коректен данъкоплатец, според кмета на Карнобат

Двамата не са приятели, но се познават добре, по думите на Георги Димитров