Митничари осуетиха четири опита за незаконен пренос на 293 860 къса цигари с български акцизен бандерол в района на ГКПП "Видин" и ГКПП "Русе". Това съобщават от Агенция "Митници".

На 26 май в района на Дунав мост 2 Видин - Калафат митническите служители са спрели за проверка превозно средство с групажна стока от България за Белгия и Холандия. Автомобилът е сканиран с мобилна рентгенова система, като при анализа на изображението митническите инспектори са установили нетипични плътности. В две палета с бисквити те са открили недекларираните акцизни стоки - 12 260 кутии с 245 000 къса цигари с български акцизен бандерол. Водачът на автомобила заявява, че цигарите не са негови, а са натоварени в склад на спедиция.

В хода на проверката митническите служители са установили, че бисквитите са с изтекъл срок на годност и в недобър търговски вид, поради което може да се предположи, че са превозвани не като реална доставка, а само за камуфлаж на цигарите. Тютюневите изделия са задържани. Предстои установяване на изпращача на пратката, с цел съставяне на акт за установяване на административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.

На 25 май отново в района на Дунав мост 2 митничарите са открили 1 438 кутии с 28 760 къса цигари с български акцизен бандерол, укрити в палетата с боза и безалкохолни напитки на товарен автомобил. Тютюневите изделия са разкрити след сканиране с мобилна рентгенова система на товарната композиция, която е пътувала от България за Германия. Водачът заявява, че сам закупил цигарите от магазин и ги поставил в автомобила. Недекларираните стоки са задържани и за случая е съставен акт за установяване на административно нарушение.

През уикенда при други две проверки на превозни средства в района на Дунав мост - Русе митническите инспектори са установили опити за пренос съответно на 13 000 къса в 650 кутии и 6 900 къса в 345 кутии цигари с български акцизен бандерол, без необходимите документи по Закона за акцизите и данъчните складове. За нарушенията на водачите са съставени актове за установяване на административни нарушения.

Пресякоха четири опита за контрабанда на цигари на "Капитан Андреево"

Пресякоха четири опита за контрабанда на цигари на "Капитан Андреево"

Иззети са 6557 кутии