1 010 литра нелегален етилов алкохол в туби и бидони откриха митнически служители от отдел "Митническо разузнаване и разследване" в Митница Бургас като "тайни клиенти".

Алкохолът е иззет при митническа проверка в частен имот на територията на Сливен. Адресът е посетен от митническите служители на 19 януари след събрана и анализирана оперативна информация за нерегламентирана търговия с акцизни стоки. Пристигайки на място, митническите служители са се представили за клиенти и собственикът на имота им е предложил наливна ракия по 8 лв. за литър.

При последвалата митническа проверка, митническите служители откриват складирана в различни помещения в имота в ПВЦ-туби и бидони общо 1010 литра алкохолна течност, с характеристики по цвят и мирис на ракия. Измереното на място с денситометър алкохолно съдържание на течността в различните съдове е от 48 до 57 об.%.

За алкохола не са представени никакви документи за произход или платен акциз, според Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. Нелегалният алкохол е иззет. Взети са проби от него за лабораторен анализ. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.