Митничарите на ГКПП Капитан Андреево предотвратиха нов случай на опит за пренасяне на 1551 кутии /31 020 къса/ контрабандни цигари при съвместна проверка, съобщиха от агенция "Митници".

На 06 септември 2017 година, на трасе "Входящи автомобили и автобуси" на ГКПП Капитан Андреево пристига микробус "Mercedes benz" с иракска регистрация. Той влиза в страната от Турция и пътува за Англия.

В пътническия микробус пътува семейство - съпрузи с четири деца, които заявили, че не пренасят стоки за деклариране. Проверката установила укрити тютюневи изделия във всички възможни естествени кухини на автомобила - в седалките, вратите, калниците и в акумулатора.

Цигари са открити и в багажа на пътниците, а при пролъчване - и в тавана на микробуса. Общото количество на задържаните тютюневи изделия е 1551 кутии /31 020 къса/ без бандерол от марката "ММ special slims".

Цигарите са задържани. Задържан е и микробусът, послужил за извършване на нарушението. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

Малко по-късно в кулоарите на парламента Ангелкова поясни пред медиите, че се финализира анализа за действие спрямо "Слънчев бряг" АД. Щяло да се види колко ще трябва да плати държавата, за да се прехвърли дружеството на община Несебър. Такъв ход щял да доведе до влагане на средства в инфраструктурата на комплекса от страна на общината. Сега това не може да се случи, защото тя не е собственик.

Хубаво е, когато говорим и определяме статута на националните курорти, да се знае къде по Черноморието могат да бъдат определени райони за семеен, еко, културно-исторически, балнео и спа туризъм и зони за забавление, коментира Николина Ангелкова.